Ελληνική Αναγεννησιακή Δημιουργία: ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ – 2 (2001)

“Ο Νίκος Κοτροκόης, ιδρυτής και διευθυντής του φωνητικού συνόλου «ΠολυΦωνία», το οποίο είχε την εξαιρετική τιμή, αλλά και τη μεγάλη ευθύνη, να παρουσιάσει δισκογραφικά για πρώτη φορά το μοναδικό Έλληνα αναγεννησιακό συνθέτη, μελέτησε, όπως ήταν αναγκαίο, εις βάθος το έργο του Λεονταρίτη. Και στις μεστές ουσίας ερμηνείες που μας δίνει εκφράζει και στην πράξη τη γνώμη του για το ευφυές καλλιτεχνικό πνεύμα που διέπει τα έργα αυτά.”

Η Καθημερινή (14-15/04/2001)

 

“Ο Κοτροκόης έχει εργαστεί με υπομονή, επιμονή και γνώση προκειμένου να αναδείξει και να προβάλλει το έργο του Λεονταρίτη. Η λεπτομερής επεξεργασία της μουσικής και η επιμελημένη δουλειά με το χορωδιακό και μουσικό σύνολο «ΠολυΦωνία» καταγράφεται με πιστότητα στο δίσκο. Η ισορροπία των φωνών μεταξύ τους, αλλά και με τα μουσικά όργανα επιτρέπει τη διαμόρφωση των ηχητικών όγκων με πλαστικότητα αλλά και ευγένεια.”

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Ήχος και HI-FI (Μάιος 2001)

 

“Το εξαίσιο αυτό δισκογράφημα (του 1997) είχε και τη λίαν ευχάριστη συνέχεια του νέου δισκογραφήματος, του Volume 2, άρτι κυκλοφορήσαντος από την ίδια εταιρεία. Οφείλουμε συνεπώς τις μέγιστες ευχαριστίες μας, ως φιλόμουσοι και Έλληνες προς τον Ν. Κοτροκόη και τους μουσικούς της ΠολυΦωνίας για τη θεσπέσια ερμηνεία την οποία μας προσέφεραν. … Σε όλα δε τα έργα η διεύθυνση του μαέστρου και συνθέτη Νίκου Κοτροκόη είναι υποδειγματική.

Τολμώ λοιπόν και χαρακτηρίζω, αμφότερα τα Volume (1 και 2), ως ισάξια των υπέροχων δισκογραφημάτων της πάλαι ποτέ σειράς Reflexe (εκδόσεις αναφοράς για τη μεσαιωνική και αναγεννησιακή μουσική στις δεκαετίες ’70 και ’80) και συγχαίρω από καρδιάς άπαντες τους συντελεστές.”

Jazz & Τζαζ (Μάιος 2001)

 

“Επαναλαμβάνοντας προηγούμενες, υψηλές επιδόσεις του, το φωνητικό και οργανικό συγκρότημα «ΠολυΦωνία» υπό τον Νίκο Κοτροκόη προσφέρει στην ελληνική μουσική γέφυρα επαφής και, ταυτόχρονα, ιστορική βάση ισότιμου διαλόγου προς την αντίστοιχη ευρωπαϊκή.”

Ελευθεροτυπία (30/06/2001)